6.000 προβολές και 1.000 Έλληνες επισκέπτες

Σήμερα το blog μας πέρασε τις 6.000 προβολές και φτάσαμε τους 1.000 Έλληνες μοναδικούς επισκέπτες. Εμείς θα προσπαθούμε να κάνουμε αναρτήσεις όσο το δυνατόν πιο τακτικά μπορούμε και να σας βοηθάμε στις απορίες σας.

Να σας ανακοινώσουμε πως για όποια απορία ή παρατήρηση έχετε να κάνετε για κάποιο μάθημα μπορείτε να μπείτε στο φόρουμ μας (tostekimas.forumgreek.com) ,να ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΔΩΡΕΑΝ και να γράψετε αυτό που θέλετε στην κατηγορία εκπαίδευση.

Λατινικά Κατεύθυνσης Β' Λυκείου: Κείμενο 7 - Μετάφραση

Κείμενο

Caesar propter frumenti inopiam legiones in hibernis multis conlocat. Ex quibus quattuor in Nerviis hiemare iubet et tribus imperat in Belgis remanere. Legatos omnes frumentum in castra importare iubet. Milites his verbis admonet: "Hostes adventare audio; speculatores nostri eos prope esse nuntiant. Vim hostium cavere debetis; hostes enim de collibus advolare solent et caedem militum perpetrare possunt".


Μετάφραση


Ο Καίσαρας εξαιτίας της έλλειψης σιταριού εγκαθιστά τις λεγεώνες σε πολλά χειμερινά στρατόπεδα. Διατάζει τέσσερις από αυτές να ξεχειμωνιάσουν στη χώρα των Νερβίων και τρεις διατάζει να παραμείνουν στη χώρα των Βέλγων. Διατάζει όλους τους διοικητές των λεγεώνων να μεταφέρουν σιτάρι στα στρατόπεδά τους. Συμβουλεύει τους στρατιώτες με αυτά τα λόγια: <<Πληροφορούμαι ότι οι εχθροί πλησιάζουν. Οι κατάσκοποι μας αναγγέλλουν ότι βρίσκονται κοντά. Πρέπει να προσέχετε τη δύναμη των εχθρών,γιατί οι εχθροί συνηθίζουν να ορμούν από τους λόφους και μπορούν να κατασφάξουν τους στρατιώτες μας.

Λατινικά Κατεύθυνσης Β' Λυκείου: Κείμενο 6 - Μετάφραση

Κείμενο

In ea civitate, quam leges continent, boni viri libenter leges servant. Lex enim est fundamentum libertatis, fons aequitatis. Mens et animus et consilium et sententia civitatis posita est in legibus. Ut corpora nostra sine mente, sic civitas sine lege non stat. Legum ministri sunt magistratus, legum interpretes iudices, legum denique omnes servi sumus; sic enim liberi esse possumus.

Μετάφραση

Σε αυτήν την πολιτεία, που τη στεριώνουν οι νόμοι, οι καλοί πολίτες πρόθυμα τηρούν τους νόμους. Γιατί ο νόμος είναι το θεμέλιο της ελευθερίας,  η πηγή της δικαιοσύνης. Ο νους, η ψυχή,η σκέψη και η κρίση της πολιτείας βρίσκονται στους νόμους. Όπως τα σώματά μας δεν υπάρχουν χωρίς την ψυχή έτσι και η πολιτεία δεν υπάρχει χωρίς το νόμο. Οι άρχοντες είναι θεράποντες των νόμων, οι δικαστές είναι ερμηνευτές των λόγων και τελικά όλοι εμείς είμαστε υπηρέτες των νόμων. Γιατί έτσι μπορούμε να είμαστε ελεύθεροι.

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: ΑΡΧΙΚΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ΡΗΜΑΤΩΝ

Στο παρακάτω αρχείο slideshare μπορείτε να δείτε κάποια ενδεικτικά παραδείγματα αρχικών χρόνων στα Αρχαία Ελληνικά. Επειδή όμως ο αριθμός των ρημάτων είναι πολύ μεγάλος και δεν έχουμε τον χρόνο για να σας τα αναφέρουμε όλα μπορείτε να κάνετε κλικ στο Link κάτω από το αρχείο slideshare.
 


Link για τους υπόλοιπους αρχικούς χρόνους: http://www.scribd.com/doc/21704159/%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%99-%CE%A7%CE%A1%CE%9F%CE%9D%CE%9F%CE%99

ΙΣΤΟΡΙΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ: SOS Θέματα Εξετάσεων: Φροντιστήρια "Διαμαντή Τσεκούρα" Συκιές Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Κάντε κλικ στο παρακάτω link για να δείτε sos θέματα για τις εξετάσεις Μαϊού - Ιουνίου από το φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης ''ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ''

http://tsekuras-frontistiria.blogspot.gr/2012/05/sos_2334.html.

ΙΣΤΟΡΙΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ: Παλαιολιθική και νεολιθική εποχή

ΛΑΤΙΝΙΚΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ: ΑΡΧΙΚΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ Ι - V

ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΚΑΤ. Β ΛΥΚΕΙΟΥ: Ρήματα οριστικής ενεργητικής φωνής και στις 4 συζυγίες

Στον παρακάτω πίνακα που φτιάξαμε μπορείτε να δείτε όλα τα ρήματα στην οριστική ενεργητικής φωνής στα Λατινικά και για τις τέσσερις συζυγίες.

Θα επανέλθουμε σε λίγο καιρό με νέους πίνακες για τα Λατινικά και όχι μόνο.