ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Ενημερωθείτε για Υπολογιστές, Linux, Windows, Mac OS, Android, Live Chat, Ειδήσεις, Πληροφορική, Τεχνολογία, Forum, Ελληνικό Φόρουμ, Αγορά Εργασίας, Linux.

http://linux-team.forumgreek.com/

Για ότι απορία έχετε σχετικά με τα μαθήματα θεωρητικής κατεύθυνσης Β΄και Γ΄Λυκείου,αλλά και τα αντίστοιχα μαθήματα των υπόλοιπων τάξεων μπορείτε να εκφράσετε την απορία σας εδώ: http://www.informationforumgr.com/
ΥΓ. Για την εγγραφή χρειάζεται ένας μεγάλος κωδικός και ένα e-mail. ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.)

Μαθηματικά Β' Γυμνασίου: Πυθαγόρειο Θεώρημα

Το πυθαγόρειο θεώρημα αναφέρεται στην σχέση που έχει η υποτείνουσα ενός ορθογωνίου τριγώνου με τις δύο κάθετες πλευρές του.

Η διατύπωσή του είναι :"To μέτρο της υποτείνουσας στο  τετράγωνο ισούται με το άθροισμα των τετραγώνων (των μέτρων ) των  δύο  καθέτων πλευρών". 


Το παραπάνω σχήμα  απεικονίζει τα μέτρα των πλευρών (α,β,γ, ) και η σχέση τους περιγράφεται αλγεβρικά  α² = β² + γ²  
Μία γεωμετρική παρουσίαση του Πυθαγορείου Θεωρήματος εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακάτω μπορείτε να αφήσετε το μήνυμά σας. Κάθε άποψη είναι ανεκτή αρκεί να μην προσβάλλεται τους άλλους χρήστες & τους διαχειριστές του ιστολογίου. Αν έχετε παρατηρήσει κάποια λάθος διατύπωση μπορείτε να το αναφέρετε εδώ ή με e-mail στο newsforsure@gmail.com και να το διορθώσουμε. Επίσης σας παρακαλούμε να γράφετε όσο μπορείτε στα ελληνικά και ΟΧΙ σε greeklish, γιατί έτσι παραποιείται η γλώσσα μας και για αρκετούς είναι δυσανάγνωστα.